Het belang van sportfood

Steeds vaker zien mensen het nut van voldoende sporten in. De sportscholen zijn dan ook vaak erg vol. Toch is sporten alleen niet voldoende. Wanneer je gezonder wilt leven zul je ook naar de voeding moeten kijken. Vooral voor sporters is er veel voeding te vinden die de prestaties verbetert. Wat is het belang van het zogenoemde sportfood? Je leest het hier, op Sportstackers.nl!

Sport
Uiteraard is sporten goed voor je en kun je ook beginnen met het opbouwen van spiermassa, bijvoorbeeld door het uitoefenen van krachttraining. Echter spreek je wel de voorraden voedingsstoffen in je lichaam aan wanneer je je voor lange tijd intensief inspant. Het is dan ook van belang om buiten het sporten om de juiste voeding binnen te krijgen. Hierdoor beschikt je lichaam weer over de juiste hoeveelheden voedingsstoffen. Dit merk je weer tijdens het sporten. Er zijn dan ook een aantal sportfoods waar je op moet letten.
voeding voor sporten
Voor de training
Een goede training begint al thuis. Ook voor de training begint is het van belang om de juiste sportfood binnen te krijgen. Vaak draait het voor de training om het binnen krijgen van koolhydraten en proteïnes. De koolhydraten vind je voornamelijk in brood, granen, pasta en rijst. De proteïnes haal je vaker uit vlees, vis en zuivelproducten.

Tijdens het sporten
Ook tijdens het sporten is het van belang om over het juiste sportfood te beschikken. Veel mensen denken dan ook alleen water nodig te hebben. Uiteraard is het drinken van voldoende water tijdens het sporten van groot belang. Echter is het ook van belang om tijdens het sporten al enkele voorraden aan te vullen. In de meeste gevallen doe dit door middel van de energiegels.

Na het sporten
Sportfood is ook na het sporten van groot belang. Dit komt voornamelijk doordat je spieren zich beginnen te herstellen na de intensieve inspanning. Het is dan goed om dit proces te helpen, zodat je spieren niet alleen sneller herstellen, ook behoud je op die manier de opgebouwde spiermassa. Ook is het van belang om je vochtbalans weer op niveau te brengen, dit kan door middel van het drinken van voldoende water. Ook is het mogelijk om sportdranken te drinken. Deze dranken beschikken vaak over de juiste ingrediënten die je lichaam na de intensieve inspanning nodig heeft.

Supplementen

Het is niet altijd haalbaar om de juiste voedingsstoffen uit de gezonde voeding te halen. Voedingssupplementen bieden dan uitkomst en stellen je in staat de juiste hoeveelheden binnen te krijgen van de verschillende voedingsstoffen. Veel gebruikte supplementen en sportfood zijn dan ook creatine, eiwitten en cafeïne. Door de creatine krijg je extra kracht, zodat je de training intensiever en explosiever kan maken. De eiwitten zorgen ervoor dat je spieren sneller zullen herstellen na de fysieke inspannen. Cafeïne kan erg handig zijn om snel wat extra energie te verkrijgen. Daarnaast helpt cafeïne ook om wat meer vet te verbranden.

De eiwitten vind je vaak in de vorm van shakes. Dit is een heel handige manier van sportfood. Door de shake in te nemen beschik je binnen korte tijd over veel eiwitten. Extra handig wanneer je net een intensieve training hebt gehad. Door het drinken van een shake krijg je veel eiwitten binnen waardoor je spieren zich sneller zullen herstellen. Daarnaast kun je tijdens het sporten ook sportfood meenemen. Vaak gaat dit om de zogenoemde eiwitrepen. Door deze repen tijdens het trainen te eten krijg je gedurende de training meer eiwitten binnen. Hierdoor ben je in staat meer spiermassa op te bouwen.

Gerelateerde berichten

Eén gedachte over “Het belang van sportfood

Reacties zijn gesloten.